P.A. van Baal Hovenier

Diensten

Tuinontwerp

Ik werk met uw wensen en mogelijkheden naar een mooi en aansprekend tuinontwerp.

Wat belangrijk is bij een ontwerp is dat het past bij de omgeving en woning en zeker zo belangrijk, bij u. Ik hou rekening met het uitzoeken van de beplanting of het geschikt is voor de aanwezige grondsoort, zon of schaduw. Ook het hemelwater of extreme droogte is een belangrijk onderdeel van een goed ontwerp.

Het eerste bezoek is een oriënterende fase wat gevolgd word door een schetsontwerp. Als deze schets u aanspreekt ga ik verder met het ontwerp en zal dan ook een beplantingsplan maken. Ook een verlichtingsplan en sproeiplan behoort tot de mogelijkheden. En tenslotte maak ik de offerte voor het aanleggen van het ontwerp.

De kosten voor een ontwerp zijn:
Tuinen tot 500 M2 tussen de € 250,00 en € 500,00
Tuinen groter dan 500 m2 € 2,50 per m2

Bij een opdracht voor de aanleg van het ontwerp vervallen de ontwerpkosten.

Tuinontwerp
Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Tuinonderhoud is een belangrijk onderdeel wat vaak onderschat wordt. Als de tuin is aangelegd gaat het onderhoud beginnen en dan komt het aan op plantenkennis. Het is belangrijk om de zwakkere planten te helpen en de wildgroei tegen te gaan.

Bij het tuinonderhoud zijn er heel veel werkzaamheden op te noemen zoals, gazononderhoud, grondverbetering, onderhoud van vaste planten, snoeien van heesters, snoeien van hagen en vijveronderhoud. Elke maand zijn er wel weer specifieke werkzaamheden die op dat moment het beste uitgevoerd kunnen worden. Met kennis en ervaring verzorgen we alle onderdelen van uw tuin. Van 1 keer per jaar tot 1 keer per week en alle mogelijkheden hier tussen in. Voor bomen werken wij samen met deskundige boomverzorgers.

Een tuin mooi aanleggen is een kunst maar mooi houden is zéker zo’n kunst

Tuinadvies

Heeft u vragen over beplanting of het onderhoud, dan kan ik langskomen voor advies.
Met de kennis en ervaring die ik in de afgelopen 35 jaar heb opgebouwd kan ik samen met u door de tuin lopen en bespreken wat de vragen en mogelijkheden zijn. Na een inventarisatie kan ik een adviesrapport maken met de besproken punten en voorzien van praktische mogelijkheden van aanpak.

De kosten voor een advies op locatie inclusief adviesrapport zijn € 50,00 per uur.

En als u besluit om het advies door ons te laten uitvoeren dan vervallen de advieskosten.

Tuinadvies