P.A. van Baal Hovenier

Inspecteren

Inspecteren speelgelegenheden

De belangrijkste doelstelling van een speeltuin is het speelplezier van een kind. Als volwassenen kunnen wij risico`s inschatten. Kinderen kunnen dat ( nog ) niet. Wij, als volwassenen, moeten zorgen voor een veilige speelplek in de drukte van het leven.

Het toestel kan de aanleiding zijn tot het ongeval, het toestel kan bij gebreken letsel veroorzaken. Letsel kan worden veroorzaakt door de bodemafwerking, onveilige afstanden, gladheid etc. Veiligheid is het bewust nemen van aanvaardbare risico`s. In het kader van speelgelegenheden kunnen we de veiligheid ook definiƫren als het verkleinen van de kans op ongevallen. In beide gevallen moeten we rekening houden met de risico`s.

De beheerder is verantwoordelijk volgens het Warenwetsbesluit voor het speeltoestel tijdens de periode dat het speeltoestel onder zijn/haar beheer valt. Een jaarlijkse of half jaarlijkse grote inspectie door een onafhankelijke inspecteur hoort hier ook bij.

Wij kunnen deze inspectie voor u uitvoeren met een officieel inspectierapport voor bij uw logboek.

Ook kunnen wij voor u de valdempende ondergronden meten of deze nog voldoen aan de valhoogte behorende bij het speeltoestel. Dit doen wij met de HIC-meting ( Head Injury Criterion ).

Inspecteren